چنانچه به تاریخچۀ فراگیری علم و دانش در جوامع انسانی بنگریم، میبینیم ملتها با هدف پیشرفت و تعالی، نیاز روزافزون به تولید علم و فناوری داشتند؛ همین امر موجبات ساخت مراکز تحصیلی از مدرسه گرفته تا دانشگاه را، بهمنظور حل مشکلات جوامع از مسائل سیاسی گرفته تا تولید یک محصول فناورانه؛ برای بالا بردن سطح فکری جامعه، فراهم کرد.
یکی از خلاءهای موجود در تحصیلات دانشگاهی، این است که دانشجویان آنطور که باید و شاید دید جامع و کاملی نسبت به رشته، گرایشهای مختلف آن و همچنین مسائل موجود در صنعت آن رشته پیدا نمیکنند و متاسفانه اغلب از طرف دانشگاهها نیز راه حلی برای این موضوع اندیشیده نشده است یا برخی از راه حلهای اندیشیده شده، کارایی و اثرگذاری کافی را در این زمینه ندارند.
«مجموعه کتابهای راه مهندسی» تلاش کرده است تا بتواند گامی در جهت بر طرف کردن خلاء ها و نقاط ضعف موجود و همچنین هدایت دانشجویان به سمت شناخت و رفع مسائل کشور بردارد. مجموعه کتابهای راه مهندسی شامل ۱۲ جلد کتاب است که هر کدام مختص یک رشتۀ فنی و مهندسی است. هر یک از کتب این مجموعه شامل مصاحبهها و یادداشتهای اساتید، متخصصان، صاحبنظران و افراد فعال در حوزههای صنعتی و دانشگاهی آن رشته است.